Esad'ın kimyasalı için 14 başvuru

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Suriye'den çıkarılan kimyasal silahların imhasının ardından ortaya çıkacak atıkların yok edilmesi için 14 özel şirketin başvurduğunu açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.01.2014 - 20:31

KSYÖ'den yapılan açıklamada, ABD, İngiltere, Rusya, Çin ve Suudi Arabistan'dan 14 şirketin Suriye'deki kimsayal silahların imhası sonucu ortaya çıkacak yaklaşık 500 ton kimyasal ve atık malzemenin bertaraf edilmesi açılan ihaleye başvuru yaptığı belirtildi.

Açıklamada, şirketler hakkında yapılacak teknik ve ticari değerlendirmelerin ardından gelecek ayın ilk dönemlerinde hangi şirketlerin kazandığının duyurulacağı kaydedildi.

Eczacılık ve diğer sektörlerde düzenli olarak kullanılan kimyasal maddeler sivil tesislerde özel şirketler tarafından imha ediliyor.

Suriye'nin sahip olduğu hassas kimyasalları güvenli şekilde ülke dışına çıkarmayı kararlaştıran KSYÖ, imha işleminin en geç 2014 yılı Haziran sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız