Fransa'dan korkunç IŞİD senaryosu

Fransa Başbakanı Manuel Valls 2015 yılı sonuna kadar Avrupa'dan 10 bin yabancı savaşçının terör örgütü IŞİD'e katılacağını iddia etti. Almanya da yabancı militanların IŞİD'e katılmadan önce ülkesindeki askeri eğitimden faydalanmaktan endişelendiğini açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 09.03.2015 - 12:48

Fransız televizyonu "iTele"ye konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, IŞİD'e yıl sonuna kadar 10 bin Avrupalı yabancı savaşçının katılacağını söyledi.

"Suriye ve Irak'ta şu anda IŞİD saflarında savaşan 3 bin Avrupalı militan var" diyen Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Ancak önümüze gelen raporlara baktığımızda sadece önümüzdeki yaz Avrupa'dan 5 bin yabancı savaşçı IŞİD saflarına katılacak. Bu rakam yıl sonunda ise 10 bini bulacak" dedi.

Avrupa'dan IŞİD'e katılımın en fazla Fransa ve Belçika'dan olduğunu belirten Valls, "Eline silah alarak, değerlerimize karşı savaşan ve ölen 90 Fransız vatandaşı tespit ettik" şeklinde konuştu.
Irak ve Suriye'de şu anda IŞİD saflarında savaşan 3 bin Avrupalı yabancı savaşçının olduğu tahmin ediliyor. 

"IŞİD ALMAN ORDUSUNU KULLANABİLİR"

Alman Askeri İstihbaratı (Militaergeheimdienst) Başkanı Christof Gram da, IŞİD'le ilgili başka bir endişesini açıkladı.

Gram'a göre, IŞİD'e katılma potansiyeli bulunan kişiler, Almanya'daki askeri tesisleri kullanarak eğitim alabilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız