Irak'ta DAEŞ'in sözde Musul valisi öldürüldü

Irak'ın Musul kentinde uluslararası koalisyon güçleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava saldırılarında aralarında sözde Musul valisinin de olduğu örgütün lider kadrosundan 5 kişiyi öldürdü.

Haberler Anadolu Ajansı 16.02.2017 - 11:54 Son Güncelleme : 16.02.2017 - 11:56

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, koalisyon güçlerinin Musul'un batısındaki 17 Temmuz Mahallesi'nde bulunan DAEŞ karargahına düzenlediği hava saldırısında DAEŞ'ın sözde Musul valisi Hamid Ahmed İbrahim ile örgütün para transferinden sorumlu Hamadi Ahmed Summak ve kentte DAEŞ toplantılarını organize eden Ebu Haldun öldürüldü.

Musul'un batısındaki Saraçhane bölgesinde bir araca düzenlenen saldırıda da DAEŞ'ın sözde Ninova vilayeti istihbarat sorumlusu Ebu Maha ile beraberindeki bir başka yöneticinin öldürüldüğü belirtildi.

Irak güçleri, 17 Ekim 2016'da başlattıkları Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda geçen ayın sonuna doğru kentin doğu bölgesinde kontrolü tamamen sağlamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız