Irak'ta intihar saldırıları: 14 ölü

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen intihar saldırılarında 14 polisin hayatını kaybettiği, 20'sinin yaralandığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.04.2017 - 18:03

Irak Federal Polis Gücünden Teğmen Haris Kazım, DAEŞ terör örgütünün, bombalı yelek giyen 6 militanını kullanarak, Musul'un batısındaki Bab et-Tub bölgesindeki polis mevzilerine intihar eylemleri düzenlediğini söyledi.

Saldırılarda 14 polisin hayatını kaybettiğini, 20'sinin yaralandığını aktaran Kazım DAEŞ'ın, polislerin kullandığı 2 binayı ele geçirdiğini belirtti.

19 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Kazım, bu binaların daha sonra düzenlenen hava saldırılarıyla geri alındığını, operasyonda 17 örgüt militanının da öldüğünü kaydetti.

Albay Ahmed el-Ceburi ise söz konusu saldırılar nedeniyle Ortak Operasyonlar Komutanlığının Tümgeneral Ali el-Lami'yi Federal Polis Gücü içindeki görevinden azlettiğini aktardı.

Öte yandan Yüzbaşı Habib eş-Şemri, Haşdi Şabi güçlerinin Salahaddin vilayetinin güneyinde intihar eylemcisi 2 DAEŞ militanını etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız