IŞİD planına Ankara engeli

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik bombardıman alanını genişletme planı askıya alındı. Neden olarak Obama yönetimi ve Türkiye arasındaki fikir ayrılığı gösteriliyor.

Haberler NTV Haber 19.01.2015 - 11:07


Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik bombardıman alanını genişletme planı haberi, Amerikan Washington Post gazetesinde yeraldı.

Gazete, Obama yönetiminden kıdemli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD ile Türkiye'nin Suriye konusundaki önceliklerinin farklı olduğunu belirtti.

ABD'li yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelik olarak Halep'i gördüğünü ve Beşşar Esad'ın gitmesine odaklandığını söyledi.

Obama yönetiminin önceliği olarak ise, IŞiD gösteriliyor. ABD Başkanı Obama geçen ay orduya Suriye'de IŞİD'e yönelik hava bombardımanını Türkiye sınırı boyunca genişletme yetkisi vermişti.

Plan doğrultusunda sınıra Türk komandoları da yerleştirilecek ve bombardımanın koordinasyonu konusunda yardım sağlanacaktı.

Operasyon kapsamında İncirlik Üssü'nün kullanılmasına da izin verilecekti. Ancak Washington Post planın parametrelerdeki fikir anlaşmazlığı nedeniyle şimdilik askıya alındığını yazıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız