İspanya mahkemesi Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti

İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti. Katalan Başkan Puigdemont, "Diyalog karşılığında sonucu askıya almaya hazırız" açıklamasını yaptı.

Haberler 31.10.2017 - 14:58 Son Güncelleme : 31.10.2017 - 16:29

Son dakika haberi! 

İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya Parlamentosu'nun tek taraflı olarak ilan ettiği bağımsızlığını iptal etti.

Mahkemenin kararı açıkladığı dakikalarda Katalonya Başkanı Carles Puigdemont Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Puigdemont, Katalanların İspanya Hükümeti'nin attığı adımlar sonucunda karar aldığını söyledi. Puigdemont, "Diyalog karşılığı sonucu askıya almaya hazırız" dedi. 

Puigdemont, İspanyol savcının açıkladığı iddianemeye de değindi. Katalan Başkanı "Bu iddianame, Madrid'in ne kadar agresif olduğunu gösterdi. Ben meşru Başkan olarak Brüksel'e geldim ve Katalonya problemini Avrupa'nın kalbinde göstermek istedim. İspanyol mahkemesinin suçları değil fikirleri yargıladığını göstermek için buraya geldim. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız