İsrail'den Yahudi yerleşimcilere 13 milyon dolar bütçe

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan iki Yahudi yerleşim bölgesini güçlendirmek için 12.9 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Haberler NTV Haber 11.07.2016 - 12:51

"Kiryat Arba" ve "Hebron" (El Halil) yerleşim bölgelerine gönderilecek olan yardım kararının 13 yaşında bir Yahudi çocuğun bir Filistinli tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından alındığı belirtildi.

Tansiyonun yüksek olduğu bölgede ekim ayından bu yana çıkan olaylarda 214 Filistinli ve 34 İsrailli'nin öldüğü açıklandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu geçtiğimiz hafta Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yüzlerce yeni evin Yahudiler için inşasına izin veren yasayı onayladığını açıklamıştı.

Karar bölgedeki barışı baltaladığı gerekçesiyle başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun tepkisini çekmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız