'İstanbul BM merkezi olacak'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'in İstanbul'da bir merkezi olacağını açıkladı. Davutoğlu, "İstanbul küresel siyasetin ve küresel vicdanın merkezi olacak" dedi.

Haberler 06.06.2012 - 17:25

''Birleşmiş Milletler'in İstanbul'da bir merkezi olacak" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "BM'nin bütün bölgesel ofisleri İstanbul'da toplanacak. İstanbul, Cenevre, Viyana ve Nairobi gibi BM şehri olacak" dedi.

İstanbul'un küresel siyasetin ve küresel vicdanın merkezi haline geleceğini belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu vesileyle bütün dünya ülkelerinin bayraklarının İstanbu'da dalgalanacağını söyledi.

Türkiye'nin bir aylık dış politika programını sıralayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: ''Bu ülke artık hasta adam değildir. 90'lı yılların hasta adamı değil ayağa kalkmış, nekahet dönemini atlatmıştır. Yeni bir dev olarak dünya gündemine ağırlığını koymaktadır. Kimse bu devi tekrar uykuya döndüremeyecek.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız