Kuzey Kore lideri: Savaşa hazır olun

Güney ve Kuzey Kore arasında ipler geriliyor. Kuzey Kore lideri ordusuna 'savaşa hazır olun' mesajı verdi.

Haberler 25.05.2010 - 12:19

Güney Kore donanmasına ait bir geminin batırılmasından sorumlu tutulan Kuzey Kore ordusunun alarm durumuna geçirildiği bildirildi.

Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli bir sığınmacı grubunun açıklamasına göre, Kuzey Kore Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı O Kuk-Ryol, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in geçen perşembe günü orduya alarm durumuna geçme talimatı verdiğini belirtti.

SAVAŞA HAZIR OLUN
Kim Jong-il, orduya 'Güney Kore'nin saldırması durumunda, savaşa hazır olun' mesajı da verdi.

Kuzey Kore'de, ordunun yanı sıra sivil örgütlerin de alarm durumuna geçirildiği ve büyük gösteriler düzenlemesi talimatı verildiği kaydedildi.

Güney Kore gizli servisi, bu istihbaratın incelendiğini belirtti.

Uluslararası bir soruşturma komisyonunun raporuna göre, 26 Mart'ta Kuzey Kore deniz hududu yakınlarındaki Baengnyeong adası açıklarında 46 donanma mensubunun öldüğü Güney Kore savaş gemisinin batmasına, Kuzey Kore denizaltısından atılan torpido sebep oldu.

Kuzey Kore ise raporu yalanlayarak, Seul'u sahte kanıtlar üretmekle suçladı ve iki ülkenin savaşın eşiğinde olduğunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız