Lavrov ile Zarif Suriye'yi görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye konusunun ele alındığı belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 12.01.2018 - 13:54 Son Güncelleme : 12.01.2018 - 14:07

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'in Soçi'de düzenlenmesi planlanan Ulusal Diyalog Kongresi öncesinde Suriye etrafında şekillenen son gelişmeleri değerlendirdikleri belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye'de siyasi çözüme yönelik atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Soçi'de düzenlenmesi planlanan Ulusal Diyalog Kongresi'ne ilişkin istişarelere devam eden iki bakanın, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri de ele aldıkları kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne yaklaşık bin 700 kişinin katılacağını açıklamıştı.

Türkiye, İran ve Rusya tarafından geçen haftalarda yapılan ortak açıklamada, Beşşar Esad rejimi ve muhalifler arasında gerçekleştirilmesi öngörülen kongreye destek verilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız