Meksika'da kanlı çatışma: 43 ölü

Meksika'nın batısında polis ile çete üyeleri arasında çıkan çatışmada en az 43 kişi öldü. 3 saat süren çatışma sonrası ortalık savaş alanına döndü.

Haberler NTV Haber 23.05.2015 - 16:19

Meksika'nın batısında uyuşturucu çetesiyle polis karşı karşıya geldi. Michoacan eyaletinde bir çiftlikte çıkan çatışma kanlı sona erdi. Tam 3 saat süren çatışmada 42 çete üyesi ve 1 polis öldü.

Çatışmanın polisin, silahlı kişiler görüldüğü ihbarı üzerine çiftliğe gitmesiyle başladığı belirtiliyor. Yoğun ateş açılması üzerine meksika polisi, hem kara hem havadan destek istedi. Çatışmanın arından polis, çok sayıda silaha el koydu.

Polisle çatışmaya girenlerin bölgenin en güçlü uyuşturucu çetesine üye oldukları belirtiliyor. Çete üyelerinin mart ayında 20 polis ve askeri öldürdükleri belirtiliyor.

Eski cumhurbaşkanı felipe calderon'un orduyu uyuşturucu çeteleriyle mücadeleyle görevlendirdiği 2006 yılından bu yana meksika'da yaşanan çatışmalarda 60 bin kişi öldü
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız