Merkel'den askeri çatışma uyarısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizinin Balkan ülkelerini birbirine düşürmesinden endişe ettiğini söyledi.

Haberler NTV Haber 11.03.2015 - 15:48 Son Güncelleme : 03.11.2015 - 15:48

Merkel, Almanya'nın sığınmacı akını karşısında Avusturya sınırını kapatmasının Balkanlar'da silahlı çatışmalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Sığınmacıların izlediği Balkan güzergahının yeniden ele alınmasını öneren Merkel, bölgede çatışma çıkmasını istemediğini kaydetti.

Merkel, "Karamsarlık yaymak istemem ama, en kısa zamanda kavgaya dönüşen tartışmalar kimsenin arzulayamayacağı gelişmelere yol açabilir" dedi.

BALKAN ÜLKELERİNDEKİ GERGİNLİK

Balkanlar üzerinden devam eden mülteci akını bölge ülkeleri arasında gerginliğe yol açmıştı. Uzmanlar, Almanya'nın sınırlarını kapatması durumunda aynı güzergah üzerindeki diğer ülkelerin de aynı yola başvurabileceğini belirtiyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız