NATO ile Rusya flörtte

Gürcistan'daki savaş nedeniyle askıya alınan NATO-Rusya ilşkileri yeniden başladı. NATO'nun Gürcistan'daki tatbikatları konusunda anlaşmazlıkların sürdüğü belirtilirken, 'ortak arzu'ya vurgu yapıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.04.2009 - 21:40

NATO ve Rusya, geçen yıl Gürcistan'daki savaş nedeniyle askıya alınan resmi ilişkilerini yeniden başlattı.

NATO üyesi 28 ülkenin büyükelçileri, Rusya'nın ittifak temsilcisiyle Brüksel'de biraraya geldi.

İttifak sözcüsü James Appathurai yaptığı açıklamada, Gürcistan konusunda ve NATO'nun bu ülkede askeri tatbikat yapma planları konusundaki anlaşmazlığın sürdüğünü belirtti.

Sözcü, anlaşmazlığa rağmen verimli olunulabilecek ve geri adım atılmayacak alanlara odaklanılması konusunda ortak arzu bulunduğunu kaydetti.

İttifak, NATO-Rusya Konseyi çalışmalarını, Moskova'nın geçen yıl ağustos ayında 5 gün süren Gürcistan'a müdahalesi nedeniyle dondurmuştu. NATO daha sonra, küresel güvenlik açısından önemli bir oyuncuyla diyalog kurulması gerektiği görüşüyle ilişkilerin aşamalı başlatılmasına karar vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız