NATO, toplu taşımada terörü engellemeye destek olacak

NATO'nun toplu taşımada patlayıcıları tespit etmeyi ve terör saldırılarını engellemeyi amaçlayan "EXTRAS" adlı yeni projesi faaliyete geçti.

Haberler Anadolu Ajansı 14.06.2018 - 22:22

NATO'nun toplu taşımada patlayıcıları tespit etmeyi ve terör saldırılarını engellemeyi amaçlayan "EXTRAS" adlı yeni projesinin faliyete geçtiği belirtildi.

NATO'den edinilen bilgiye göre, proje İtalya ve Sırbistan'da bulunan araştırma enstitüleri tarafından yönetilecek.

NATO'nun Barış ve Güvenlik için Bilim Programı tarafından fonlanacak proje, lazer spektroskopi yoluyla patlayıcı maddeleri ve potansiyel bombalı saldırganları tespit edecek.

İtalya'nın başkenti Roma'da başlayan proje, metro ve tren istasyonlarıyla havaalanları gibi toplu taşıma alanlarında patlayıcı maddeleri tespit ederek, terör saldırılarını engellemeyi planlıyor.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız