‘NATO’nun saldırısını püskürttük’

Libya hükümeti, isyancılar ve NATO'nun Brega kentine kara, deniz ve havadan düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü bildirdi.

Haberler 15.07.2011 - 09:42

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, gece gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO güçlerinin Brega'daki hükümet mevzilerine deniz ve karadan, isyancıların ise karadan saldırdığını söyledi.

Saldırıların geri püskürtüldüğünü söyleyen Ibrahim, bununla birlikte NATO ve isyancılarla yakın çatışmalara girmenin "tehlikeli bir gelişme" olduğunu ifade etti.

NATO, sivilleri korumak için BM'nin onayıyla Libyalı güvenlik güçlerine karşı operasyonlar düzenliyor.

Libyalı muhalifler, ülkenin doğusunda hükümet güçlerinin elinde bulunan petrol bölgesi Brega'ya dün taarruza başlamış, çıkan çatışmalarda muhaliflerden 1 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız