Oxfam'dan çarpıcı sığınmacı istatistiki

İngiltere'de faaliyet gösteren yardım kuruluşu Oxfam çarpıcı bir istatistik açıkladı. Buna göre, Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıların yalnızca "yüzde 1.4'ü" dünyanın zengin ülkeleri tarafından kabul edildi.

Haberler NTV Haber 29.03.2016 - 12:41

Oxfam'a göre sayıları 5 milyona yaklaşan sığınmacıların en az yüzde 10'unun zengin ülkeler tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

Ancak 2013'ten bu yana zengin ülkeler yaklaşık 5 milyon sığınmacının yalnızca 130 bininin yerleşimini sağladı. Söz konusu 130 bin kişinin ise sadece 67 bini gelişmiş ülkelere ulaştı.

Oxfam raporu Cenevre'de Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenecek olan ve ülkelerin kaç Suriyeliyi kabul edeceğine dair bağlayıcı sözler vereceği toplantıdan bir gün önce açıklandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız