Papa camiye gitti

Papa, Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral Hüseyin Bin Tallal Cami'sini ziyaret etti. Camide ayakkabılarını çıkarmayan Papa, dua da etmedi.

Haberler 09.05.2009 - 16:24

Papa 16. Benediktus, Ortadoğu gezisinin ilk durağı Amman'da ziyaret ettiği camide dini liderlere ve diplomatlara hitaben konuşmasında, Hristiyanları ve Müslümanları, dinin siyasete alet edilmemesi için birlikte çalışmaya davet etti.

Ürdün Kralı'nın dini danışmanı Prens Gazi Bin Muhammed Bin Tallal da Papa'ya, 2006'da İslam'ı kötüleyen bir Bizans imparatorunun sözlerinden yaptığı alıntıyla dünyadaki Müslümanları kırdığını hatırlatarak, ancak Vatikan'ın Papa'nın yalnızca tarihi bir alıntı yaptığı ve kendi görüşünü yansıtmadığı açıklamasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Prens Gazi, Papa'nın 2006'da hoşnutsuzluk yaratan konuşmasından sonra Müslümanlara karşı yaptığı dostluk jestlerini ve eylemlerini övdü.

Bu arada Vatikan sözcüsü Federico Lombardi, "Papa'nın 2006 Türkiye ziyaretinde olduğu gibi camide ayakkabılarını çıkarmadığını ve dua etmediğini, ancak bir tür saygı duruşunda bulunduğunu" açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız