Rumların imdadına Rusya yetişti

Ekonomik darboğazda bulunan ve AB'den istediği krediyi alamayan Kıbrıs Rum kesiminin imdadına Rusya yetişti. Rusya Rum kesiminin 2.5 milyar euro kredi verecek.

Haberler 05.10.2011 - 17:30

Kıbrıs Rum kesimi hükümeti, Maliye Bakanlığı'nın yüzde 4.5 faiz oranıyla Rusya'dan 2.5 milyar euro kredi almasına onay verdi. Hükümet sözcüsü Stefanos Stefanu, Rusya'nın söz konusu krediyi Ocak 2012'den itibaren serbest bırakacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev'in baskısı sonrasında istifa eden Rusya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksey Kudrin, Rum kesimine 5 yıl geri ödemeli 2.5 milyar euro kredi vermeyi planladıklarını açıklamıştı.

Rusya Ekonomik Politikalar Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Aleksey Vedyov da, Avrupa Birliği'nin (AB) Kıbrıs Rum kesimine kredi vermediğini belirtmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız