SON DAKİKA: "Kerkük'teki seçim büroları silahlı kuşatma altında" iddiası

SON DAKİKA HABERİ: Irak Seçim Komisyonu, Kerkük'teki seçim bürolarının silahlı kuşatma altında olduğunu duyurdu.

Haberler 16.05.2018 - 17:29 Son Güncelleme : 16.05.2018 - 17:53

Son dakika haberi! Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler genel seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla protesto eylemleri yapıyor.

Türkmenler talepleri yerine getirilmediği takdirde protesto eylemlerini sivil itaatsizliğe dönüştürebilecekleri uyarısında bulundu.

Türkmenler, Irak'taki seçimlerde Kerkük'te Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde bile Kürt adayların seçimi kazandığı ve seçimlere hile karıştırıldığını belirtiyor.

BARZANİ'DEN KERKÜK AÇIKLAMASI 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de Kerkük'teki seçim sonuçlarına hile karıştırıldığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Barzani, "Siyasi tarafların Kerkük ve Süleymaniye’deki seçim sonuçlarıyla ilgili endişeleri bir an önce giderilmeli" dedi.

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılan genel seçimlerin ardından yoğun olarak bulundukları bölgelerde kullandıkları oyların Kürt partilere kaydırıldığını ileri sürerek gösteriler başlatmıştı.

KERKÜK'TE NELER OLUYOR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız