Suudi Arabistan: Kaşıkçı cinayeti korkunç bir suç ve talihsiz bir kaza

Suudi Arabistan'ın İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El-Aiban gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinin üç kez mahkemeye çıkarıldığını söyledi. Suudi yetkili, Kaşıkçı cinayetini korkunç bir suç ve talihsiz bir kaza olarak nitelendirdi.

Haberler NTV Haber 14.03.2019 - 12:29

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El-Aiban, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nde konuştu.

Suudi yetkili, Kaşıkçı cinayetini korkunç bir suç ve talihsiz bir kaza olarak niteledi. Bu cinayet sebebiyle "dehşete düştüklerini" belirten Bandar bin Muhammed El-Aiban, Kaşıkçı cinayetini uluslararası boyuta taşıma çağrılarına karşı olduklarını da vurguladı.

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El-Aiban bu yöndeki çağrıları "Suudi Arabistan'ın iç işlerine müdahale" olarak tanımladı.

Suudi yetkili El-Aiban, Kaşıkçı'nin öldürülmesinden sorumlu olan kişilerin adalete teslim edildiğini ve bu kişilerin işkenceye maruz kalmadığını kaydetti.

El-Aiban şüphelilerin üç kez mahkemeye çıkarıldığını ve duruşmalari sivil toplum örgütlerinin takip etmesine izin verdiklerini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız