Suudi Kral'dan Obamalara servet!

Obama ailesine Beyaz Saray'daki ilk yıllarında verilen ve şu an ulusal arşivlerde olan hediyeler açıklandı. Listenin başında Suudi Kral Abdullah bulunuyor.

Haberler Anadolu Ajansı 18.01.2011 - 23:47

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesi, Beyaz Saray'daki ilk yılı 2009'da yabancı liderlerden yüz binlerce dolarlık hediye aldı.

Hükümetin bugün yayımlanan belgelerine göre, Obamalara karşı en bonkör yabancı lider Suudi Arabistan Kralı Abdullah oldu.

Kral Abdullah 2009'da Obama ailesine yaklaşık 190 bin dolarlık hediyeler verdi.

Bunların arasında Michelle Obama'ya hediye edilen 132 bin dolarlık yakut ve elmas takı seti, 14 bin 200 dolarlık inci kolyenin bulunduğu, Barack Obama'ya mermer tabanlı, altın palmiye ağaçları ve devlerle süslü 34 bin 500 dolarlık saat ve kızlarına da 7 bin dolardan daha çok tutan elmas küpeler ve kolyeler verildiği belirtildi.

Hediyelerin tamamının Ulusal Arşivlere teslim edildiği kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız