Terör zanlısı Abdeslam Fransa'ya iade edildi

130 kişinin öldürüldüğü Paris'teki terör saldırılarının baş zanlılarından Salah Abdeslam'ın Belçika tarafından Fransa'ya iade edildiği bildirildi.

Haberler DW Türkçe 27.04.2016 - 12:48

Fransa'nın başkenti Paris'te 130 kişinin öldürüldüğü terör saldırılarının baş zanlılarından Salah Abdeslam, Belçika tarafından Fransa'ya iade edildi.

Belçika Başsavcılığı Abdeslam'ın bu sabah Fransız makamlarına teslim edildiğini bildirdi.

Abdeslam'ın geçtiğimiz yıl kasım ayında Paris'te düzenlenen saldırıların dışında, 22 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarıyla da bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Hakkında ‘güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girmek’ ve ‘polis memurlarını öldürmeye teşebbüs’ suçlamaları bulunan Abdeslam, 18 Mart'ta ülkenin kuzeyindeki Beveren kentinde yakalanmıştı.

Belçika makamları, Brüksel saldırılarının Abdeslam'ın suç ortakları tarafından düzenlendiğinden yola çıkıyor.

26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın ağabeyi Halid Abdeslam da 13 Kasım Paris saldırılarında yer alan intihar saldırganlarından biriydi.

Paris ve Brüksel'deki söz konusu saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız