Trump'ın koltuğuna kızı oturdu!

G20 zirvesinde düzenlenen bir oturum sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın yerine bir ara kızı Ivanka Trump'ın oturması tepki çekti.

Haberler NTV Haber 08.07.2017 - 20:39

Olay, "Afrika'yla ortaklık, göç ve sağlık" oturumunda yaşandı. Toplantı sırasında ABD Başkanı Donald Trump, Endonezya lideriyle ikili bir görüşme gerçekleştirmek için kısa süreliğine dışarı çıktı. Bu esnada Trump'ın koltuğuna kızı Ivanka Trump oturdu. Normal şartlarda bu gibi durumlarda liderleri ekibindeki en üst düzey yetkili temsil ediyor.

Diplomasi muhabirleri, bir lideri kızının temsil etmesini çok sıradışı bir durum olarak nitelendirdi. Olayın sosyal medyaya yansımasıyla Trump tepkilerin odağında kaldı.

ABD Başkanı, böylesine önemli ve üst düzey bir zirvede bu konularda hiçbir deneyimi ve yetkisi olmayan kızına koltuğunu bıraktığı için eleştiri alıyor. G20 zirvesinde kadınlarla ilgili bir oturuma katılan Ivanka Trump, babasına danışmanlık görevi yürütüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız