Trump'ın özel danışmanı McGurk YPG ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ ile mücadele özel danışmanı Brett McGurk, Kobani'de Türkiye tarafından PKK'nın Suriye kolu olarak kabul edilen YPG'lilerle görüştü.

Haberler NTV Haber 18.05.2017 - 12:35 Son Güncelleme : 18.05.2017 - 12:37

Brett McGurk başkanlığındaki heyet, Irak'ın Musul ve Erbil ziyaretlerinden sonra Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye gitti.

Kürt medyasında yer alan haberlere göre ABD heyeti, YPG’nin yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri ve Kobani yetkilileriyle bir araya geldi.

Toplantıya PYD'den Enver Müslim, YPG'den Polat Can ve Aldar Halil gibi isimler katıldı. ABD'li yetkili McGurk’un yanında Türkiye tarafından başına 4 milyon lira ödül konan ve kırmızı liste ile aranan "Şahin Cilo" kod adlı PKK'lı Abdi Ferhad Şahin'in oturduğu iddia edildi.

Şahin’in Türkiye’nin Sincar ve Karaçok’a düzenlediği hava operasyonunun ardından bölgede incelemelerde bulunan ABD askerlerine eşlik edenler arasında yer aldığı ileri sürülmüştü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız