Türkiye'nin iade talebine ret

Yunan mahkemesinin, Türkiye'nin DHKP-C üyesi Mehmet Yayla'nın iade talebini reddettiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.11.2013 - 22:42

Yunanistan'da, Sakız Adası açıklarında ele geçirilen silah yüklü botta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi Mehmet Yayla'nın Türkiye'ye iade edilme talebi Yunan mahkemesince reddedildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Pire Temyiz Mahkemesi, Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı olaylarına karışan Yayla'nın Türkiye'ye iade edilmemesine karar verdi.

Mahkeme kararına 24 saat içerisinde Yunanistan Yüksek Mahkemesince (Arios Pagos) itiraz edilmemesi durumunda Yayla, Türkiye'ye iade edilmeyecek.

Yayla, aynı suçtan aranan DHKP-C'li Hasan Biber ile geçen temmuz ayı sonunda mühimmat yüklü botla Türkiye'ye geçmeye çalışırken Sakız Adası açıklarında Yunan sahil güvenlik birimleri tarafından yakalanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız