Ukrayna'da rüşvetçi rektöre suçüstü

Ukrayna'nın en önemli yüksek eğitim kurumlarından Ulusal Havacılık Üniversitesi'nin rektör vekili yüklü miktarda rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Haberler DHA 27.08.2016 - 09:44

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Basın Sözcüsü Svyatoslav Tsegolko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Ulusal Havacılık Üniversitesi'nde rektörlük görevini vekaleten yürüten Vladimir Harçenko'nun rüşvet alırken suçüstü yakalandığını bildirdi. 

Ukrayna Güvenlik Servisi, Yolsuzluklarla Mücadele Savcılığı ve Yolsuzluklarla Mücadele Bürosu tarafından ortak düzenlenen operasyonda, rektör vekilinin, 170 bin Euro olarak belirlenen rüşvetin 100 bin Euro ‘lük kısmını teslim alırken gözaltına alındığı kaydedildi.

Rektör vekilinin, üniversitede usulsüz öğretim görevlisi ataması yapma karşılığında rüşvet aldığı öne sürüldü. Gözaltına alınan Harçenko ise hakkındaki suçlamaları reddederek, üniversite üzerinde baskı kuran devlet görevlilerinin provokasyon yaptığını öne sürdü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız