Cemil Ertem: Bu haberler Türkiye'ye yönelik operasyon

Alman bankalarının Türk şirketlere kredi vermeyi askıya alacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Alman bankaları ile ilgili haberler gerçek dışı. EBRD'nin Türkiye'ye desteği artarak sürüyor, sorun yok. Alman bankaları haberi faiz kararı öncesi manidar. Alman banka haberi gibi haberler Türkiye'ye operasyon" dedi.

Haberler ntv.com.tr 26.10.2017 - 12:09

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Alman devlet banka ve finans kurumlarının Türk şirketlere artan siyasi tansiyon nedeniyle kredi vermeyi askıya alacağı iddialarıyla ilgili konuşan Ertem şunları söyledi:

"Alman bankaları ile ilgili haberler gerçek dışı. EBRD'nin Türkiye'ye desteği artarak sürüyor, sorun yok. Alman bankalardan da bugün açıklama gelebilir. Alman bankaları haberi faiz kararı öncesi manidar. 

Dolar iddialar sonrasında dün gece 3,80'i gördü.

Alman banka haberi gibi haberler Türkiye'ye operasyon. Akşam kurda ufak bir yükselme oldu, geri geldi. Türk ekonomisinin temelleri de sağlam. TL'yi güçsüz gösterip faiz artışına zorlama gayreti var. Burada kasıt var, dürüst piyasa analistlerinin bunlara itibar etmeyeceğini düşünüyorum. Bu tip operasyonların nedenleri açık."

Dolar/TL, Alman bankalarına yönelik iddialarla dün 3,81'e yaklaşmıştı. 

"2017 BÜYÜMESİ ÇOK GÜÇLÜ OLACAK"

2017 büyümesini çok güçlü olacağını belirten Ertem, "Üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 7'nin üzerinde olacak gibi gözüküyor. Dördüncü çeyrek için de öncü göstergeler büyümenin gücünün süreceğini gösteriyor, baz etkisini göremeyebiliriz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız