"Çin, corona virüse rağmen ekonomik hedeflerini yakalayacak"

Çin'in BM Daimi Temsilcisi, ülkesinden ortaya çıkan yeni tip corona virüsün ekonomilerini olumsuz etkilediğini ancak 2020 ekonomik hedeflerini yakalayacaklarından emin olduklarını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.03.2020 - 05:35 Son Güncelleme : 03.03.2020 - 05:44

Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi mart ayı dönem başkanlığını devraldı.

Ülkenin BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip corona virüs hakkında değerlendirmelerde bulunan Zhang, ''Salgın Çin ekonomisini kesinlikle olumsuz etkiledi ama Çin ekonomisini canlandırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor ve 2020 ekonomik hedeflerini yakalayacağından emin.'' dedi.

Zhang, corona virüs salgınıyla mücadelede de kısa sürede başarılı olacaklarını söyledi.

ABD yönetiminin aralarında Xinhua haber ajansının da yer aldığı 5 Çinli medya kuruluşunun ülkedeki muhabir sayısına sınırlama getirmesine tepki gösteren Zhang, ABD'nin ifade özgürlüğünü savunan bir ülke olarak gazetecilerin çalışmasını desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Zhang, ''ABD ile görüş ayrılıklarımız olduğu doğru ama Çinli gazetecilerin çalışmalarına müdahale etmeye yönelik adımlar atması yakışıksız.'' değerlendirmesinde bulundu.

CORONA YAYILIYOR!

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız