Fed'den yavaşlayan toparlanmaya karşı adım

Fed vadesi dolan ipotekli konut kredisine dayalı menkul kıymetlerden gelen kaynakla uzun vadeli ABD Hazine tahvili alımı yapma kararı aldı.

Haberler Reuters 11.08.2010 - 12:50

ABD Merkez Bankası (Fed) ülke ekonomisinin zayıflayan toparlanmasını güçlendirmek için, vadesi dolan ipotekli konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetlerden gelen kaynakla uzun vadeli ABD Hazine tahvili alımı yapma kararı aldı. Fed, gösterge faizi ise beklendiği gibi 0 ile yüzde 0.25 arasında tuttuğunu açıkladı.

Finansal krize karşı alınan tedbirler kapsamında 2008 sonundan beri yaklaşık 1.3 trilyon dolar tutarında mortgage'a dayalı menkul kıymet alan Fed'in bu menkul kıymetlerden sağlanan kaynağı borçlanma faizlerini düşük tutmak için kullanması, Merkez Bankası politikasında değişikliğe işaret ediyor.

Şu ana kadar finansal kriz karşısında alınan olağanüstü tedbirleri sonlandırmayı tartışan Fed, son haftalarda ekonomide zayıflığa işaret eden veriler nedeniyle, ekonomi hakkındaki değerlendirmesini olumsuz yönde revize etti.

Fed'in Açık Piyasa Kurulu'nun (FOMC) toplantısının ardından açıklanan metinde "Üretim ve istihdamdaki toparlanma son aylarda yavaşlamıştır" denildi. Ekonomideki toparlanmanın ise "devam ettiği" kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız