Fitch: Trump’ın başkanlığı küresel belirsizliği artırıyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD’de başkanlık seçimini Cumhuriyeti aday Donald Trump’ın kazanmasının küresel belirsizlikleri artırdığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.11.2016 - 17:22

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten "Trump" uyarısı geldi.

Fitch, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimini kazanmasının ve ABD’nin politikalarına ilişkin mevcut belirsizliğin, birçok diğer ülkenin görünümü için de farklı derecelerde belirsizlik oluşturduğunu belirtti.

Değerlendirmede, “Seçimin geniş kapsamlı ülke reytingleri üzerindeki etkisinin kısa vadede ortaya çıkması olası değil. Fakat ABD’nin dünya üzerindeki ekonomik etkisi, üstün diplomatik ve askeri rolü dikkate alındığında, ABD’nin politikasındaki kaymaların küresel etkileri olabilir. Daha korumacı ve daha fazla tek yanlı dış politika olasılığı küresel yayılma riski açısından iki potansiyel risk kaynağı durumunda.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Donald Trump’ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasını (NAFTA) yeniden müzakere etmek istemesinin Kanada ve Meksika ekonomileri üzerinde olumsuz etkilerinin görülebileceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız