Gazprom Türkiye'ye gaz sevkiyatını geçici olarak durduracak

Rus enerji şirketi Gazprom'un, 15-23 Mayıs tarihlerinde planlı bakım dolayısıyla Mavi Akım doğalgaz boru hattı üzerinden Türkiye'ye gaz sevkiyatını geçici durduracağı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 10.05.2018 - 17:09

Rus enerji şirketi Gazprom'un, 15-23 Mayıs tarihlerinde planlı bakım dolayısıyla Mavi Akım doğalgaz boru hattı üzerinden Türkiye'ye gaz sevkiyatını geçici durduracağı bildirildi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, 15-23 Mayıs tarihlerinde Mavi Akım doğalgaz boru hattında çeşitli bakım ve onarım işlemleri yürütüleceği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu tarihlerde, Mavi Akım boru hattından Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının yapılamayacağı kaydedildi.

Gazprom geçen yıl Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye 15,8 milyar metreküp gaz göndermişti. Türkiye, Rusya'dan ithal ettiği doğalgazın yaklaşık yüzde 50'sini Mavi Akım hattından sağlıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız