Her araç alana 100 lira vergi

Hükümet, belediyelerin öz gelirlerini artırmak için yeni düzenlemeler hazırlıyor.

Haberler NTV Haber 22.10.2009 - 13:14

Hükümet, belediyelere yeni kaynak yaratacak düzenlemeler de içeren bir tasarıyı üç yıl önce Meclis'e sundu. Ancak tasarı, gündeme alınıp görüşülmedi.

Tasarı, otomobillerden "park vergisi" alınması ve turizmde "konaklama vergisi" de öngörüyordu. Tasarının yenilenmesi için çalışma yapılıyor. Yeni tasarıda, otomobil park vergisi ve konaklama vergisi yer almayacak. Eklenecek yeni düzenlemeler için ekonomi bürokratlarının tartıştığı konulardan biri, yeni satın alınan araçlardan 100 lira alınmasını öngörüyor.

Henüz bakanlara sunulmayan ve tasarıya eklenmeyen bir diğer öneri de "Değer kazanan arsalardan vergi alınması. "Değer belirleme süresi için beş yıl, vergi içinse yüzde 25" oranı üstünde duruluyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız