IMF, Türkiye'nin önündeki zorluğu açıkladı

IMF "Türkiye ekonomisinin önündeki ana zorluk dış dengesizlikleri azaltmak ve potansiyel büyümeyi yukarı çekmek" açıklaması yaptı.

Haberler ntvpara.com 02.02.2016 - 20:28

IMF Türkiye’ye ilişkin 4. madde gözden geçirme raporunu yayınladı.

Raporda şöyle denildi: “Türkiye ekonomisinin önündeki ana zorluk dış dengesizlikleri azaltmak ve potansiyel büyümeyi yukarı çekmek. Türkiye ekonomisinde bu yıl güçlü büyüme sürecek ancak enflasyon yükselecek. Cari açığın daralması memnuniyet verici ancak dış dengesizlikler sürüyor. Dış dengesizlikleri gidermek ve enflasyonu düşürmek için daha sıkı maliye politikası yardımcı olacaktır."

"PARA POLİTİKASI SADELEŞMELİ"

Enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine yaklaştırmak için daha sıkı bir para politikası duruşu gerektiğini belirten IMF, para politikasının etkinliğini artırmak için politika çerçevesinin sadeleştirilmesinin altını çizdi.

"ASGARİ ÜCRET ARTIŞI RİSK YARATIYOR"

"Asgari ücretteki artış bazı faydalar sağlayabilir ancak riskler de yaratıyor" değerlendirmesini yapan kuruluş, ekonominin yeniden dengelenme sürecinde iddialı yapısal reform gündeminin önem taşıdığına dikkat çekti.

"TÜRKİYE YÜZDE 3,5-4 BÜYÜR"

IMF, Türkiye ekonomisinin 2016'da yüzde 3.5 ile yüzde 4 arasında büyümesini bekliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız