Katılım bankasına erteleme

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, bankanın katılım bankası kurma çalışmalarının ertelendiğini açıkladı.

Haberler ntvpara.com 19.10.2015 - 11:31

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Halkbank'ın katılım bankası kurma çalışmalarının hukuki gerekçelerle ertelendiğini ve sermaye artışına gerek kalmadan yeni bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Halkbank, 15 Ekim'de KAP'a yaptığı açıklamada bağlı ortaklığı şeklinde kurulmasına karar verilen ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kuruluş izni alınan katılım bankasının kuruluş izninin iptal edilmesi için BDDK'ya başvurduğunu bildirmişti.

Ancak nedeni konusunda bilgi yer almamıştı. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının finansmanı için düzenlenen imza töreninde Reuters'ın sorusu üzerine Taşkesenlioğlu, "Halkbank'ın katılım bankası kurma çalışmaları hukuki gerekçelerle ertelendi, sermaye artışına gerek kalmadan yeni bir formül üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız