Lloyds'ta devlet payı yüzde 77'ye çıkabilir

İngiltere 'de hükümetten varlıklarına garanti alan Lloyds'un yüzde 77 hissesi devlete geçebilir.

Haberler Reuters 09.03.2009 - 09:45

İngiltere'nin zor durumdaki bankalarından Lloyds Banking Group, devletin 260 milyar sterlin (370 milyar dolar) değerinde riskli varlığa garanti vermesi konusunda anlaşmaya varıldığını ve devletinin bankadan alacağı payın yüzde 77'ye kadar çıkabileceğini bildirdi.

Banka, söz konusu riskli varlıklarda ileride oluşabilecek kayıpların devlet ödeneğiyle sigorta altına alınması karşılığında devlete, 15.6 milyar sterlin değerinde oy hakkı bulunmayan "B" hissesi verileceğini Cumartesi günü açıkladı.

Garanti altına alınan varlıklarda meydana gelecek "ilk kayıpların" 25 milyar sterline kadar olan bölümü banka tarafından, bu seviyeden sonraki kayıpların yüzde 90'ı ise devlet tarafından karşılanacak.

Politika yapıcıların kredi akışını sağlamak için olağanüstü çaba harcadıkları İngiltere'de, daha önce Royal Bank of Scotland da, devlete daha büyük hisse verilmesi karşılığında milyarlarca sterlinlik riskli varlıklarına garanti sağlamıştı.

Politika yapıcılar, ekonomideki bozulmanın devamı ve takibe düşen kredilerin artması halinde bankaların zararlarında meydana gelebilecek artışları sınırlamaya çalışıyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız