"Türkiye sebzelerinin güvenliğini garanti edecek durumda değil"

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Başkanı Dankvert, Türkiye'nin ilgili makamının ihraç edilen sebzelerinin güvenliğini garanti edecek durumda olmadığını belirtti.

Haberler DHA 05.04.2017 - 16:18

Rusya'dan Türkiye'den ihraç edilen ürünlere yönelik açıklama geldi.

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'nin ilgili makamının ihraç edilen sebzelerinin güvenliğini garanti edecek durumda olmadığını bildirdi.

Dankvert Moskova'da düzenlenen Uluslararası Sebze Kültür Forumu'nda yaptığı açıklamada, "Bana göre, kontrollere üretimden başlamak gerekiyor. Bugün Türk meslektaşlarımız Antalya'da 1000'e yakın çiftçi varken kendi çiftçilerinin seralarını kontrol edemiyorlar" ifadesini kullandı.

Dankvert, Rosselhoznadzor uzmanlarının Türkiye'de gerçekleştirdikleri denetlemelerin temelinde bu sonuca vardığını belirterek, "Bu belirtilen yerler 1000'er ton ürün veriyorlar. Onların bu yerlerin güvenliklerini kontrol etmeleri çok zor" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız