Fahiş fiyata karşı erken uyarı sistemi oluşturulacak

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Gıda fiyatları için erken uyarı sistemi oluşturulacak.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 29.01.2021 - 12:39

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda Komitesi'nde gıda fiyat gelişmeleri, salgının gıda fiyatlarına etkisi, emtia fiyatları, 2021 beklentilerinin ele alındığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgın seyrine göre gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlara etkisi ele alındı.

Tarımsal ürün ve gıda piyasasındaki gelişmelerde karar almaya fayda sağlayacak 'Erken Uyarı Sistemi'ne dair bilgi sunuldu. 

Gıda Komitesi'nin gıda ve alkolsüz içeceklerde ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörmesi için veri tabanlı çalışmalar sürdürülecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız