Torun Center'a durdurma kararı

İstanbul Mecidiyeköy'de 10 işçinin 32. kattan düşen asansörde öldüğü Torun Center hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Haberler NTV Haber 22.09.2016 - 17:45

Mecidiyeköy'de 10 işçinin 32. Kattaki asansörden yere çakılarak hayatını kaybetmesiyle inşaatı bir süre durdurulan ancak bugün neredeyse açılışı yapılmak üzere olan Torun Center hakkında 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İstanbul 7. idare mahkemesi, Mimarlar Odası tarafından açılan davada 6 yıl sonra ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme oybirliği ile verdiği kararda, Koruma Kurulu'ndan görüş alınmadan plan değişikliği yapıldığı, Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün belirlediği maksimum yüksekliğin aşıldığına karar verdi.

Mahkeme, telafisi güç zararların doğabileceği kanaatine vardı ve inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. İnşaat sahiplerinin karara üst mahkemede itiraz hakları bulunuyor. Mecidiyeköy'de yer alan Eski Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi, 2007 yılında Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe'de TOKİ'nin yapacağı yeni stad karşılığında  satılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız