Vergi indirimi bitti, beyaz eşyada satışlar düştü

Beyaz eşyada vergi indirimine son verilmesi satışları etkiledi. İç pazar satışları ekim ayında yüzde 5 geriledi.

Haberler NTV Haber 17.11.2017 - 13:18

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin 6 ana ürün ile ilgili yayınladığı verilere göre Ekim ayında beyaz eşya iç satışı yıllık yüzde 5 düşüşle 590 bin 228 adet gerçekleşti. Ocak-Ekim dönemi iç satışlarda ise yıllık yüzde 20'lik artış yaşandı.

Beyaz eşya üretimi tarafında ise Ekim’de yüzde 5 artışla 2 milyon 657 bin 481 adete ulaşıldı. Ocak-Ekim dönemi üretim ise yıllık yüzde 11 artış gösterdi.

İhracat rakamlarında da artış kaydedildi. İhracat Ekim’de yıllık yüzde 6 artışla 2 milyon 99 bin 434 adet oldu. Ocak Ekim dönemi ihracatı ise yıllık yüzde 6 arttı. 

Beyaz eşyaya vergi indirimi uygulamasına Eylül sonunda son verilmiş, Maliye Bakanı Naci Ağbal uygulamanın uzatılmayacağını açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız