2020’nin en çok yanlış telaffuz edilen kelimeleri açıklandı

Berlin ve New York merkezli dil öğrenme uygulaması Babbel tarafından yapılan araştırmada, 2020 yılında en çok yanlış telaffuz edilen kelimeleri açıkladı. Listeye ABD seçimleri ve corona virüs süreci damgasını vururken listeye bu sene ünlü Rönesans sanatçısı Leonardo Da Vinci de eklendi. Açıklanan listede ABD’nin yeni başkan yardımcısı Kamala Harris’ten, ABD’li bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony Fauci’ye, NBA oyuncusu Giannis Antetokounmpo’dan Güney Koreli pop grubu BTS’ye kadar birçok kelime ve isim bulunuyor.

Haberler ntv.com.tr 10.12.2020 - 10:35

  • 1

    Merkezi Berlin ve New York’ta bulunan ve beş yıldır faaliyet gösteren dil öğrenme uygulaması Babbel, 2020 yılında haber okuyanlar ve televizyondaki insanların en çok yanlış telaffuz ettiği kelimeleri açıkladı.

    Listeye ABD seçimleri ve corona virüs salgını darbe vururken Amerika'nın önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony Fauci ve yeni başkan yardımcısı Kamala Harris, 2020’nin en çok yanlış telaffuz edilen sözcükleri listesinin başında yer aldı.

  • 2

    Geçtiğimiz gün açıklanan listedeki en şaşırtıcı isim Rönesans sanatçısı Leonardo da Vinci olurken anketi gerçekleştiren Babbel’ın dilbilimcisi Todd Ehresmann, listenin şaşırtıcı bir şekilde başkanlık seçimleri ve corona virüs salgınını yansıttığını belirtirken "Bu kelimelerin hepsini, biraz pratik yaparak kelime dağarcığımıza yeni ifadeler olarak ekledik" dedi. Babbel’ın dilbilimcisi Todd Ehresmann, yaygın olarak yanlış söylenen kelimelerin doğru telaffuzlarını da açıkladı.

  • 3

    Anthony Fauci (AN-thon-nee FOW-chee): Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü.

  • 4

    Bangtan Sonyeondan (PUNG-tahn SOH-nyun-dahn): Güney Koreli K-Pop grubu "BTS" nin tam adı, "bir grup kurşun geçirmez çocuk" veya "kurşun geçirmez izciler" olarak çevriliyor.

  • 5

    Giannis Antetokounmpo (YON-nis AHN-de-doh-KOON-boh): NBA takımlarından Milwaukee Bucks’ta oynayan ve bu yıl NBA'in "En Değerli Oyuncusu" seçilen Yunan basketbolcu.

  • 6

    Isaias (ees-ah-EE-ahs): Bu yaz ABD’nin doğu kıyısında ve Karayipler'de ciddi hasara neden olan güçlü bir kasırgaya verilen isim.

  • 7

    Kamala Harris: Seçilmiş Başkan yardımcısı. Associated Press, Harris'in adının "KAH'-mah-lah" olarak telaffuz edildiğini veya biyografisinde açıkladığı gibi Kah’dan sonra duraksanarak telaffuz edildiğini bildirdi.

  • 8

    Leonardo da Vinci (lee-oh-NAR-doe dah-VIN-chee): Dünyanın en ünlü tablolarından "Mona Lisa" resminin sahibi İtalyan ressam, mimar ve mühendis.

  • 9

    Nevada (nev-ADD-ah): ABD Başkanlık seçimlerinde sonuçları önemli rol oynayan eyalet.

  • 10

    Yosemite: California’nın Sierra Nevada dağlarındaki ünlü milli park, Ağustos ayında Başkan Trump tarafından özellikle yanlış telaffuz edildi. Birden fazla kaynak, telaffuzunu (yoh-SEM-it-ee) olarak açıklıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız