Fidel Castro 89 yaşında

Küba'nın efsanevi eski lideri Fidel Castro 89 yaşında. Castro doğum gününü ülkesinin en yakın iki müttefikinin liderleriyle kutladı.

Haberler NTV Haber 14.08.2015 - 07:09

  • 1

    Küba'nın efsanevi eski lideri Fidel Castro 89 yaşında.

  • 2

    Castro doğum gününü ülkesinin en yakın iki müttefikinin liderleriyle kutladı.

    Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ile Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro,  Fidel Castro'yu 89. doğum gününde yalnız bırakmadı.

  • 3

    Başkent Havana'da bir aracın içinde Morales ve Maduro ile birlikte görüntülenen Castro'nun spor kıyafetler içinde rahat tavırları dikkat çekti.

    Morales, Castro'ya saygısını sunmak için Havana'ya geldiğini belirtirken, Maduro da Castro'nun liderliğinden çok şey öğrendiğini kaydetti.

  • 4

    Fidel Castro, doğum günü nedeniyle kaleme aldığı makalede, Küba ile ilişkileri normalleşme sürecine giren Amerika Birleşik Devletleri'ni eleştirmekten geri kalmadı.

    Castro, Amerika Birleşik Devletleri'nin Küba'ya tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

  • 5

    Fidel Castro, 1959'da Batista yönetimini devirdikten sonra 48 yıl boyunca Küba'yı yönetti.

    2006'da rahatsızlığı nedeniyle yetkilerini kardeşi Raul Castro'ya bırakan Fidel Castro, 9 yıldır siyasetten uzak görünse de ülkede politik etkisi  hala güçlü.

    Kardeşi Raul Castro'nun önemli konularda danıştığı Fidel Castro, zaman zaman da makaleler yazarak düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız