Her konuda tahmin yapan Elon Musk’ın Covid-19 tahminleri tutmadı

Hemen hemen her gün bir konu hakkında açıklamalarda bulunarak gündemden düşmeyen Elon Musk, Covid-19 salgını başladığı günden bu yana virüsün olası tehlikelerini dikkate almayan ve küçümseyen tweetler attı. Pandemi ilk başladığı günlerde bir ay içinde vaka sayılarının tamamen sıfırlanacağını tahmin eden Musk, çocukların virüse kapılıp hastalanabileceği araştırmalarına rağmen, “çocukların corona virüse karşı bağışıklığı olduğunu” iddia etti. Aşıların yaygın bir şekilde kullanılmasının ardından ise kendisinin ve çocuklarının aşı olmayacağını belirten Musk, geçtiğimiz günlerde ise aşının 2’nci dozunun güvenli olup olmadığını sorgulayan bir açıklamada bulundu.

Haberler ntv.com.tr 15.03.2021 - 11:41

  • 1

    SALGININ İLK GÜNÜNDEN BU YANA KARŞI TWEET ATIYOR

    Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk son dönemin en popüler isimlerinden bir tanesi. Borsadaki hisse senetlerinden kripto paralara, Covid-19’dan kendi şirketinin uzaya göndereceği araca kadar birçok konuda hemen hemen her gün yorumda bulunan Elon Musk, salgının ilk başladığı aylardan bu yana Covid-19’a karşı bir görüş bildiriyor.

    İlk başlarda kişilerin Covid-19’dan dolayı yaşadığı paniği ‘aptalca’ bulan Musk, daha sonra vakaların sıfırlanacağını iddia etti. Sıfırlanacağını tahmin ettiği dönemde vaka sayıları 20 bin barajını aştı.

  • 2

    2020 Mart’tan Eylül’e kadar Covid-19 hakkında herhangi bir görüş bildirmeyen Musk, o dönemde Kaliforniya’daki Tesla fabrikası ile ilgili tweetlerinde, önce ilçeye dava açacağını söylemiş, daha sonra ise vazgeçmişti.

    Daha sonra artan vaka ve can kayıpları sonrası vaka sayısı tahminlerinde bulunmayan Musk’ın hedefinde bu sefer de Covid-19 aşıları vardı. İlk olarak Covid-19 aşısı almayacağını belirten Musk, daha sonra da aşının ikinci dozunun gelen eleştirilere bakılarak güvenli olup olmadığına emin olamadığını belirten açıklamalarda bulundu.

  • 3

    İŞTE O TWEETLER..

    6 Mart 2020: Musk, dünya çapında Covid-19 vakaları 100 bini ve can kaybı 3 bini aştığında, "Corona virüs paniği aptalca" diye tweet attı.

  • 4

    20 Mart 2020: Amerika Birleşik Devletleri bir günde 2 binin biraz altında yeni corona virüs vakası bildirdi, ancak Musk ülkenin Nisan ayı sonuna kadar “sıfır yeni vaka”ya doğru gideceğini tahmin ettiğini söyledi. (Musk’ın dediği tarihte vaka sayısı 20 bini aştı)

  • 5

    20 Mart 2020: Elon Musk, çocukların virüse kapılıp hastalanabileceği araştırmalarına rağmen, “çocukların corona virüse karşı bağışıklığı olduğu” iddiasında bulundu.

  • 6

    9 Mayıs 2020: Kaliforniya’nın Alameda İlçesindeki yerel kuralların Tesla'yı montaj hattını kapatmaya zorlaması sonrasında Musk, ilçeyi dava edeceğini söyledi. (Tesla o gün federal bir dava açtı, ancak şirket kendi isteğiyle davayı iki haftadan kısa bir süre sonra vazgeçti)

  • 7

    11 Mayıs 2020: Musk, Tesla’nın Alameda’daki montaj hattının derhal yeniden açılacağını, California Valisi Gavin Newsom'u şaşırtacağını söyledi. Musk, "Biri tutuklanacaksa, onun sadece ben olmasını istiyorum" diye tweet attı.

  • 8

    28 Eylül 2020: Musk, New York Times'ın Kara Swisher ekine verdiği demeçte, piyasaya çıktığında Covid-19 aşısı almayacağını söyledi. Kendisinin ve çocuklarının risk altında olmadığını savunan Musk, (dünya çapında 2,6 milyondan fazla insanı öldüren) virüsün düşük bir ölüm oranına sahip olduğunu iddia etti.

  • 9

    12 Mart 2021: Musk, “epeyce olumsuz tepkilere” atıfta bulunarak Covid-19 aşısının ikinci dozunun güvenli olup olmadığını sorguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız