Mısır'da yeni bir antik mezarlık bulundu

Mısır’da, içinde 17 mumyanın bulunduğu bir antik mezar keşfedildi.

Haberler Reuters 13.05.2017 - 17:08

  • 1

    Mısır Antika Eserler Bakanı, bu keşfin son zamanlarda turizm ile ilgili zor günler geçiren ülke için kurtarıcı niteliğinde olduğunu söyledi.

  • 2

    Arkeolojik bölge, Kahire’nin güneyindeki Minya şehrinde yer alıyor. Toprağın sekiz metre altından çıkarılan antik mezarlıkta kireç taşı, kil lahitleri, hayvan tabutları ve dönemin halkı ile ilgili yazıtlar da ortaya çıkarıldı.

  • 3

    Antik mezartlık, ilk defa alanda radarla tarama yapan üniversite öğrencileri tarafından bulundu. Kahire Üniversitesi Arkeoloji Bakanı Muhammed Hamza keşif hakkında şunları söyledi:

  • 4
    “Mumyalar henüz tarihlendirilmedi, fakat onların Büyük İskender’in M.Ö. 332 yılında Mısır’ı fethetmesinden yaklaşık 600 yıl sonra antik Greko- Roman döneminde yaşadığına inanıyoruz.”
  • 5

    Mısır Antika Eserler Bakanı Khaled Al- Anani ise konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

     

    “2017 arkeolojik keşifler için tarihi bir yıl olmak üzere.Öyle görünüyor ki, bu topraklarda yaşayan atarımız ülkemize yabancı turistleri geri getirmek için yardım elini uzatıyor.”

  • 6

    Mısır Turizm Bakanı Yehia Rashed, yeni bulguların 2017 yılında turist sayısını 10 milyona yaklaştıracağını söyledi.

     

    2011 yılından beri Mısır’da meydana gelen siyasi olaylar ülkenin turist sayısını yıllar içerisinde düşürdü. Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkeyi 2010 yılında 14.7 milyon, 2015 yılında ise 9.3 milyon turist ziyaret etti. 2016 verileri henüz paylaşılmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız