Terk edilen kediler 2020’yi bitirmek için gün sayıyor  

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi yalnız insanları değil sokak hayvanlarını da etkiledi. Karantina esnasında yalnızlıktan sıkılan insanlar evcil hayvanlar edindi, ancak bir süre sonra onları terk etti. Güney Kore’nin başkenti Seul’da yer alan ve sokak hayvanlarına destek olmak için açılan Catgarden kafede yaklaşık 130 kedi, tarihin en kötü yıllarından biri olan 2020’yi biraz da olsa huzurla sonlandırmak isteyen ziyaretçilerini kucaklıyor.

Haberler ntv.com.tr 16.12.2020 - 10:12

  • 1

    Güney Kore’de yer alan Catgarden adlı kafe Noel Baba kostümü giymiş 130 kediyle birlikte, 2020’yi beraber sonlandırabileceği ve belki de onları yeni yuvasına kavuşturacak ziyaretçilerini ağırlıyor. 

  • 2

    22 yaşındaki ziyaretçi Cha Seung-Ju, "Özellikle bu yıl şenlik havasını hissetmek zor, ancak Noel Baba kıyafetleri giyen sevimli kedileri görmek ve Noel yaklaşıyormuş gibi hissetmek harikaydı" dedi.

  • 3

    Park Seo-young, sokak hayvanlarını ve terk edilmiş hayvanları kurtarmak için söz konusu kafeyi  2016 yılında açtı. Güney Kore Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı'na göre, 2020'nin ilk yarısında terk edilmiş evcil hayvan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde  3,7 arttı.

    KEDİLER CORONA VİRÜSÜ İKİ GÜNDE YENİYOR

  • 4

    ÖNCE EVLERİNE ALIYORLAR, SONRA TERK EDİYORLAR

    Park, "Evde kalan birçok insan, daha fazla insan kedi sahipleniyor. Ancak,  corona virüs krizi kötüleştikçe daha fazla insan evcil hayvanlarını terk ediyor" dedi.

  • 5

    Park, kedileri evlat edinenleri tüm hayatları boyunca onların sorumluluğunu almaya çağırarak, "Böyle bir haber duyduğumda gerçekten canımı yakıyor," diye ekledi.

  • 6

    ZİYARETÇİ SAYISI ÜÇTE BİR ORANINDA DÜŞTÜ

    Bununla birlikte, Catgarden kafesi bu yıl corona virüs salgını tarafından vuruldu. Kafenin günde yaklaşık 100 ziyaretçisi vardı, ancak bu son zamanlarda yaklaşık üçte bir düştü.

    Kedilerin yemek saatinde uğrayacak adar şanslı olan ziyaretçiler, ön bahçede beslenen uzun bir kedi kuyruğuyla etkileşime giriyor. Park, bazı ziyaretçilerin onları severek besleyerek pandemi stresini attığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız