Trump'ın kabinesi için ismi geçenler

ABD'de Cumhuriyetçiler 8 yıl sonra yeniden iktidarda. Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump' 20 Ocak'ta yemin ederek görevi Barack Obama'dan devralacak. Bu tarihe kadar Trump kabinesini belirleyecek. Peki Trump kabinesine hangi isimleri alacak. İşte Trump'ın kabinesinde bakanlık görevi vermesi beklenen isimler...

Haberler ntv.com.tr 11.11.2016 - 12:22

  • 1
  • 2
    ABD'de rakibi Demokrat aday Hillary Clinton'ı sürpriz bir şekilde yengilgiye uğratak ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın nasıl bir kabine oluşturacağı merak ediliyor. ABD siyasetinde sıradışı bir isim olan Trump'ın kabinesinin de geleneksel kadrolardan oluşması beklenmiyor. Yeni yönetimin modern tarihin en tartışmalı kabinelerinden biri olacağı düşünülüyor.
  • 3
    Dışişleri Bakanlığı için eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich'in ismi geçiyor. Gingrich, Barack Obama ile Mitt Romney'in yarıştığı 2012 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarındandı. Son seçimde Trump'ın önde gelen destekçileri arasında yer aldı. Newt Gingrich, Atatürk'e hayranlığıyla tanınıyor. Hatta çalışma odasında Atatürk'ün bir posterinin olduğu biliniyor.
  • 4
    Dışişleri Bakanlığı için Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker'ın da adı geçiyor.
  • 5
    New York eski Belediye Başkanı Rudolf Giuliani'nin de kabinenin önemli isimlerinden biri olması bekleniyor. Rudolf Giuliani'nin ismi Adalet Bakanlığı için geçiyor. Washington'da Giuliani'nin İç Güvenlik Bakanlığı'na ya da CIA'in başına getirilebileceği de konuşuluyor.
  • 6
    New Jersey valisi Chris Christie de kampanya sırasında Trump'ın önde gelen destekçilerindendi. Şimdi Trump'ın geçiş sürecini yönetecek ekibin başında yer alıyor. Yeni yönetimde Chris Christie'ye Adalet Bakanlığı'nda ya da Beyaz Saray'da bir görev verilmesi bekleniyor.
  • 7
    Savunma Bakanlığı için konuşulan isimlerin başında Alabama Senatörü Jeff Sessions geliyor. Seçimi zaferi konuşması sırasında Jeff Sessions'ın ismini öne çıkaran Trump, "Washington'da çok saygı duyulan biri çünkü çok akıllı" demişti. Ancak Trump'ın aksine, 69 yaşındaki Sessions'ın 2003 yılında başlayan Irak Savaşı'na destek verdiği biliniyor. Irak'ın işgali, Trump tarafından "korkunç ve aptalca bir şey" olarak tanımlanmıştı.
  • 8
    Bir dönem Trump karşıtı olarak bilinen ancak sonra destek veren ünlü doktor Ben Carson'ın da kabinede yer alacağı konuşuluyor. Siyahi cerrahın eğitim ya da sağlık bakanlığına getirilmesi düşünülüyor.
  • 9
    Beyaz Saray Genel Sekreterliği'ne ise Trump'ın kampanyasını yürüten 44 yaşındaki Reince Priebus'un getirilmesi bekleniyor. Cumhuriyetçi Parti içerisinde önemli bir isim olmayan Priebus son dönemde Trump'ın seçim kampanyasını yürüten en önemli isimler arasında yer alıyordu.
  • 10
    Kellyanne Conway seçim öncesi son haftalarda Donald Trump'ın en önemli yardımcılarından biriydi. Cumhuriyetçi kamuoyu araştırmacısı olan Conway, Trump'ın seçim kampanyası ekibine dahil olarak önemli bir rol üstlendi. Kellyanne Conway'in ismi Beyaz Saray'da basın sözcüsü olarak geçiyor.
  • 11
    Milwaukee'de emniyet müdürü olan David Clarke'ın ismi Trump hükümetinde Güvenlik Danışmanı koltuğu için geçiyor. Clarke özellikle Trump'a karşı etkin bir kampanya yürüten "Black Lives Matter" (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketini sert eleştirisiyle tanınıyordu.
  • 12
    Korgeneral rütbesiyle ABD ordusundan emekli olan Michael Flynn, Donald Trump'ın kampanyası boyunca ordu mensupları ile buluşmalarında önemli rol üstlendi. Michael Flynn 2012-2014 yılı arasında başkanlığını yürüttüğü, Savunma İstihbarat Birimi'nden radikal islamcılarla ilgili düşünceleri nedeniyle uzaklaştırıldığı ileri sürülmüştü. Flynn, Fethullah Gülen'in iade talebi konusunda da, "The Hill" isimli yayın organına 8 Kasım tarihinde, "Müttefikimiz Türkiye krizde ve yardımımıza ihtiyacı var" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Michael Flynn o yazıda, Gülen'i, "radikal islamcı" olarak tanımlamış, "Türkiye'ye göre Washington, Türkiye'nin Bin Ladin'ine ev sahipliği yapıyor" ifadesini kullanmıştı.
  • 13
    Cumhuriyetçi Başkan Trump'ı Hazine Bakanlığ için işaret ettiği Steven Mnuchin, ABD ekonomisinin kalbi olan Wall Street'te tanınan bir isim. Goldman Sachs'ta 17 yıl görev yapan ve hatırı sayılır bir servete kavuşan Steven Mnuchin, sonrasında kurduğu film şirketi ile aralarında X-Men ve American Sniper'ın da bulunduğu başarılı gişe filmlerine imza attı.
  • 14
    Trump'ın kabinesinde yer alacağı konuşulan isimlerden biri de Teksas eski valisi Rick Perry. Uzun zaman Trump karşıtlığı yapan Perry, son dönemde emlak milyarderi Trump'a destek veriyordu. Perry'nin Beyaz Saray'da hangi koltuk için ismi geçtiği ise sır gibi saklanıyor.
  • 15
    Muhafazakar "Breitbart News" kurucusu olan Steve Bannon, seçim kampanyasının son haftalarında Trump'ın verdiği mesajlarda etkili olan bir isim olarak öne çıktı. Trump seçim zaferini ilan etmek için sahneye çıktığında yanında olan isimlerden biri de Steve Bannon idi. Trump'ın kabinesinde Steve Bannon'a yer verip vermeyeceği bilinmiyor ancak Bannon'ın Trump iktidarında etkili bir isim olarak kalacağı belirtiliyor.
  • 16
    Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyasını yürüten ancak daha sonra gelen eleştiriler nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Corey Lewandowski'nin Beyaz Saray'da görev alıp almayacağı da merak ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız