Twitter yasağı dünya basınında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, Twitterın kökünü kazıyacağız. Dış dünya şöyle der böyle der beni bağlamaz diye konuşmasından birkaç saat sonra Türkiye'de Twitter'a erişimi engellendi. Dünya basını, Türkiye'de Twitter'ın yasaklanmasına geniş yer ayırdı.

Haberler 21.03.2014 - 09:56

  • 1

    TWITTER YASAĞI DÜNYA BASININDA

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız. Dış dünya şöyle der böyle der beni bağlamaz’ diye konuşmasından birkaç saat sonra Türkiye'de Twitter'a erişimi engellendi. Dünya basını, Türkiye'de Twitter'ın yasaklanmasına geniş yer ayırdı.
  • 2

    REUTERS: TÜRKİYE'DE TWITTER'A ERİŞILEMİYOR

    Uluslararası haber ajansı Reuters, Twitter yasağının hükümete büyük zarar veren yolsuzluk skandalıyla boğuşan Erdoğan'ın sosyal medyaya müdahale edeceğini açıklamasından birkaç saat sonra geldiğini yazdı.
  • 3

    REUTERS: TÜRKİYE'DE TWITTER'A ERİŞILEMİYOR

    Türkiye'de, Twitter hesaplarını açmaya çalışanların, Telekonomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) "Bu internet sitesi (Twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20032014 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" mesajı ile karşılaştığı belirtildi. Twitter'e yasağın, Erdoğan'ın çevresindeki insanların yaptığı iddia edilen yolsuzluklara kanıt olabilecek belgeleri ve ses mesajlarını paylaşmasından sonra geldiği vurgulandı.
  • 4

    NBC: ERDOĞAN'IN TEHDİTLERİ SONRASI TÜRKİYE'DE TWITTER BLOKE EDİLDİ

    ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarında NBC de, web sitesinde yer alan haberinde, Başbakan Erdoğan'ın tehditlerinden sonra, Türkiye'de Twitter'in bloke edildiğini duyurdu.
  • 5

    NBC: ERDOĞAN'IN TEHDİTLERİ SONRASI TÜRKİYE'DE TWITTER BLOKE EDİLDİ

    Başbakan Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma tehdidinin ilk olmadığına değine Amerikan televizyonu NBC,  Erdoğan'ın 6 Mart'ta "ATV" televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki, "Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil" sözlerine  yer verdi.
  • 6

    CNN: AMAÇ SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN UTANÇ VERİCİ SIZINTILARI ENGELLEMEK

    Amerikan CNN televiyonu da, Türkiye'de Twitter'a erişim engellemesinin ardından "TwitterisblockedinTurkey", "DictatorErdogan" ve "TurkeyBlockedTwitter" kullanıcı adlarının dünyada en çok izlenenler arasına girdiğini belirtti.
  • 7

    CNN: AMAÇ SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN UTANÇ VERİCİ SIZINTILARI ENGELLEMEK

    Türkiye'de yerel seçimlere 9 gün kala yasak geldiğine dikkat çeken CNN, "Hükümet, Erdoğan'ın kabinesinde yer alan eski dört bakanın karma karışık bir yolsuzluk soruşturması ile bağlantılı sosyal medyada çıkan utanç verici sızıntıları engellemek için çalışıyor. Erdoğan yolsuzluk soruşturmasının bir darbe planı olduğunu iddia ediyor" denildi.
  • 8

    BBC: TWITTER TÜRKİYE'DE ENGELLENDİ

    İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı.
  • 9

    BBC: TWITTER TÜRKİYE'DE ENGELLENDİ

    Twitter engelinin Başbakan Recep Erdoğan'ın Bursa'daki konuşması sırasında "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından geldiğine dikkat çeken BBC, Twitter'ın bu engelleme ile ilgili şu ana kadar doyurucu bir açıklama yapmadığını belirtti.
  • 10

    DER SPIEGEL: TWITTER TÜRKİYE'DE KAPATILDI

    Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında, Twitter'a gelen yasağı "Twitter Türkiye'de kapatıldı" başlığıyla duyurdu. Haberde, yasak öncesi Başbakan Erdoğan'ın, "Twitter ve buna benzer şeylerin kökünü kazıyacağız" açıklaması yaptığına vurgu yapıldı.
  • 11

    DER SPIEGEL: TWITTER TÜRKİYE'DE KAPATILDI

    Haberde, Twitter yasağına Türk hükümetinden, "Twitter yöneticilerinin mahkeme kararlarına uymadığı" açıklamasının geldiği vurgulandı. Türkiye'de Twitter'a giren kullanıcıların ise, Türk Telekomunikasyon Kurumu'nun "Bu site mahkeme kararıyla kapatılmıştır" açıklamasıyla karşılaştığı belirtildi.
  • 12

    GUARDIAN: YOUTUBE VE FACEBOOK ENGELİNİ GÜL ÖNLEDİ

    İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi de, haberi "Başbakan'ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye'de Twitter kullanımını yasakladı" başlığı ile duyurdu.
  • 13

    GUARDIAN: YOUTUBE VE FACEBOOK ENGELİNİ GÜL ÖNLEDİ

    Başbakan Erdoğan'ın internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunduğunu hatırlatan Guardian, iki hafta önce Başbakan'ın Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde olduğunu ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildiğini belirtti.
  • 14

    FT: TÜRKİYE TWITTER'A ERİŞİMİ ENGELLEDİ

    İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'deki Twitter yasağını "Türkiye Twitter'a erişimi engelledi" başlığı ile duyurdu.
  • 15

    FT: TÜRKİYE TWITTER'A ERİŞİMİ ENGELLEDİ

    Perşembe gecesi Türkiye'de Twitter'a erişimin Başbakan'ın sosyal medyaya yönelik "kökünü kazıyacağız" ifadelerinin ardından engellendiğini yazan Financial Times, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye'deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı. Hükümetin Twitter aracılığıyla internete sızdırılan bir dizi ses kayıtlarına maruz kaldığına vurgu yapan gazete, Başbakan'ın kendi ve oğlu arasında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.
  • 16

    AP: TÜRKİYE TWITTER'A GİRİŞİ BLOKE ETTİ

    Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Associated Press de (AP), yasağı "Türkiye Twitter'a girişi bloke etti" başlığıyla duyurdu. Türkiye'nin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde, sosyal medyada hükümetin saygınlığını küçük düşürecek sızıntılar olduğunu belirten AP, Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasının ardından birkaç saat sonra Twitter'a erişimin kesildiğini belirtti.
  • 17

    AP: TÜRKİYE TWITTER'A GİRİŞİ BLOKE ETTİ

    Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Neelie Kroes'in Türkiye'de uygulanan yasağı kendi Twitter hesabından attığı mesajla eleştirdiğini vurgulayan AP, Kroes'in, "Hem Türk halkı hem de uluslararası toplum bunu bir sansür olarak değerlendirecektir" dedi.
  • 18

    BILD: ERDOĞAN TWITTER'I KAPATTI

    Alman Bild gazetesi, Twitter yasağını "Erdoğan Twitter'ı kapattı" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, Erdoğan'ın Perşembe akşamı yaptığı açıklamanın hemen sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişimin engellendiği belirtildi.
  • 19

    BILD: ERDOĞAN TWITTER'I KAPATTI

    "Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin kökünü kazıyacağız" diyen Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Uluslararası kamuoyunun ne diyeceği beni ilgilendirmez" sözlerine de yer verildi. Haberde, Erdoğan ve hükümet yetkililerinin yolsuzluk iddialarını gösteren ses kayıtlarının son dönemde Twitter üzerinden yayınlandığı ve paylaşıldığı da belirtildi.
  • 20

    DIE WELT: TWITTER ENGELLENDİ

    Alman Die Welt gazetesi de, yasağı "Twitter engellendi" başlığıyla verdi. Haftalardır Erdoğan ve hükümetiyle ilgili yolsuzluk iddialarını gösteren ses kayıtlarının sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınlandığını ve paylaşıldığına vurgu yapan Die Welt, Erdoğan'ın Twitter'ı kapatarak buna tepki gösterdiği belirtildi.
  • 21

    DIE WELT: TWITTER ENGELLENDİ

    Türkiye'deki kullanıcıların, Twitter'a giremedikleri yönünde mesajlar paylaştığı ifade edildi. Die Welt, Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimler sonrası sosyal medyaya yönelik adımlar atılacağı yönünde daha önce de açıklama yaptığı vurgulandı.
  • 22

    MASHABLE: ERDOĞAN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ DEDİ, TWITTER YASAKLANDI

    Twitter’ın yasaklanması haberi, teknoloji haberleriyle bilinen "Mashable" sitesinde de yer buldu. Sitede yine Erdoğan’ın açıklamaları ve sonrasındaki gelişmeler anlatılırken, Türk kullanıcıların Twitter’a girme yöntemleri araştırdıkları ve dünya genelinde en çok konuşulan konu başlığının Türkiye’deki Twitter erişimi engellemesi olduğuna işaret edildi.
  • 23

    TECHCRUNCH: TÜRKİYE'DE TWITTER KARARDI

    Teknoloji sitesi techcrunch.com'da haberinde "Twitter, Başbakan Erdoğan'ın "kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından Türkiye'de karartıldı" başlığıyla verildi.
  • 24

    ENGADGET: TÜRKİYE TWITTER'I YASAKLADI AMA MESAJLA TWEET ATILABİLİYOR

    Twitter'a resmen erişimin yasaklanması teknoloji sitesi Engadget.com'da yer aldı. Site, bazı operatörler aracılığıyla SMS yöntemiyle tweet atılabileceğine dikkat çekti. Haber, "Türkiye Twitter'ı yasakladı ama SMS yöntemiyle tweetler atılabiliyor" başlığıyla verildi.
  • 25

    LIBERATION: TÜRKİYE TWITTER'A ERİŞİMİ BLOKE ETTİ

    Başbakan Erdoğan korsan yöntemle elde edilmiş ve son üç haftadır sosyal medyada yayımlanan telefon kayıtlarıyla suçlanıyor. Türkiye, özgürlüklerin savunucusu sivil toplum kuruluşları tarafından internetin kontrolü konusunda en baskıcı ülkelerden biri olarak gösteriliyor.
  • 26

    LE FIGARO: BAŞBAKAN TWITTER'I BLOKE ETTİ

    Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın kendisini bir yolsuzluk skandalında suçlayan telefon dinleme kayıtlarının yayınlanmasına misilleme olarak sosyal medyayı yasaklama tehdidinden birkaç saat sonra Twitter'a erişimi bloke etti.
  • 27

    LE MONDE: TÜRKİYE "GÜVENLİK" NEDENLERİNDEN ÖTÜRÜ TWITTER'A ERİŞİMİ BLOKE ETTİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayan telefon dinlemeleri sosyal medyada yayınlanmıştı.
  • 28

    Twitter yasağı dünya basınında

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız