Saniye farkı ile kapanan sınav kapısı, bina önündekilerin ısrarıyla açıldı

Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda Fen Bilimleri sınavına son anda gelen öğrenci, bina önünde bulunanların ısrarıyla salona alındı. Görevlilere "Ne olur al" diye seslenenlerden biri heyecanlanarak gözyaşı döktü.

Haberler DHA 17.06.2017 - 12:15

  • 1
    Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı.
  • 2
    Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına koşan adaylar da oldu.
  • 3
    Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 09.45'te görevliler kapıları kapatmaya başladığı anda bir kız öğrenci okula girmeye çalıştı.

    Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti. Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi. Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı kişiler heyecanlanarak gözyaşı döktü. Öğrencinin alınmasıyla bina önünde bulunanlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.

    Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyenleri gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okudu.
  • 4
    Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti. Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi.
  • 5
    Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı kişiler heyecanlanarak gözyaşı döktü.
  • 6
    Öğrencinin alınmasıyla bina önünde bulunanlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.


  • 7
    Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyenleri gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okudu.
  • 8

    MAĞDUR OLMAMAK İÇİN KOŞTU

    İzmir'de, fen bilimleri alanında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -2'ye girecek adaylar 15 dakika kuralı mağduru olmamak için büyük çaba harcadı.
  • 9
    Kampuse metro ile gelen bir kız öğrenci, sınava girecekleri dersliğe zamanında varabilmek için koştu. 2 dakika kala yetişen kız öğrenci derin bir nefes alıp, içeri girdi.
  • 10
  • 11

    OĞLUNUN SINAVA ALINMASI İÇİN YALVARDI

    Sivas'ta oğlu bir dakika geç kaldığı için sınava alınmadığını söyleyen baba, görevlilere önce yalvardı, isteği kabul olmayınca da tepki gösterdi.

    "Rica ediyorum, Allah'ınızı seviyorsanız kapıyı açın. Kızım, bu geç kalmış geç. Ya arkadaş gözlerini yiyim etme ya..." diyen baba, kapı açılmayınca görevlilere bağırmaya başladı.

    "Ben bunun için hayatımı koydum geldim. 1 dakikayla bir şey olmaz." diye tepki gösteren baba, görevliler tarafından fakültenin önünden uzaklaştırıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız