Hafta sonu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçeceklere rehber

İstanbul Boğazı'nın 3. köprüsü bugün hizmete girdi. Köprüden geçeceklere kısa bir rehber...

Haberler ntv.com.tr 26.08.2016 - 17:44

  • 1

    KÖPRÜ VE YOLLARIN GÜZERGAHI

    Köprü istanbul’un Sarıyer ilçesinde Garipçe ile Poyrazköy arasında. Köprüyü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu 140 kilometreyi  buluyor. İlk etapta Mahmutbey - Odayeri - Paşaköy (Kurtköy) arası açılıyor.  Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı yolu ile de bağlantılı.
  • 2

    KÖPRÜYE NASIL ULAŞILIR?

    Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne en yakın katılımlar ise Avrupa yakasında Uskumruköy, Anadolu yakasında ise Riva kavşağında bulunuyor. Sürücüler buradan otoyola katılarak köprüye kısa sürede ulaşabilecekler. Bunların dışında Anadolu yakasında Reşadiye kavşağı, Çamlık kavşağı, Paşaköy kavşağı ve Sancaktepe bağlantı yolu Avrupa yakasında Odayeri kavşağı ve Mahmutbey kavşağını kullanacak sürücüler, otoyola giriş ve çıkış yapabilecekler. Kuzey Marmara otoyoluna yayaların, motorsuz araçların, traktörlerin, bisikletlerin girmesi yasak.
  • 3
    Köprünün açılmasıyla birlikte ağır tonajlı araçlar zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönlendirilecek. Bunun da özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Kamyon ve TIR gibi büyük araçlar zorunlu olarak artık üçüncü köprü güzergahından geçecek.
  • 4

    KAMYONLAR NASIL KULLANACAK?

    Örneğin İstanbul'a meyve getiren bir kamyon, Tem karayolu Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girerek Reşadiye, Riva ve Poyrazköy güzergahını izleyerek Yavuz Sultan Selim Köprüsüne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra önce Odayeri kavşağına ulaşan araç buradan bağlantı yolunu kullanarak Mahmutbey kavşağına kadar gelebilecek.
  • 5

    GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

    Köprüden otomobillerin geçiş ücreti 9,90 lira olacak. Asya'dan Avrupa'ya geçişler ücretsiz olacak.
  • 6

    KARTLA ÖDEME OLACAK MI?

    OGS ve HGS dışında gişelerde kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek.

  • 7

    UÇTAN UCA 35 LİRA

    Köprünün bağlantı yollarının ücreti kilometre başına 8 sent (24 kuruş) olarak belirlendi. Ücretler, 2 Ocak 2017'ye kadar geçerli olacak.

    Mahmutbey'den girip Paşaköy'den çıkan toplam yaklaşık 35 lira ücret ödeyecek.

  • 8

    RAYLI SİSTEM DE GEÇECEK

    Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne’den İzmit’e kadar yolcu taşıyacak. Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak.

  • 9
    Köprünün açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçişlerin 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağını açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız