İstanbul trafiğine çözüm!

İstanbul'un sembolü lale dizaynlı 37 tramvay 2010'da yolcu taşımaya başlayacak.

Haberler 29.11.2009 - 11:35

  • 1

    İstanbul trafiğine çözüm!

    İstanbul'un sembolü lale dizaynlı 37 tramvay 2010'da yolcu taşımaya başlayacak.
  • 2

    İstanbul trafiğine çözüm!

    Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen Ulusal Kamu Taşımacılığı Fuarı'nda, (Rencontres Nationales du Transport Public) şehir içi ve şehirler arası demir yolu taşımacılığının ulaştığı teknoloji, pazarı ve gelişmeleri tanıtıldı. Son teknolojiye ve konfora sahip tramvaylar arasında İstanbul Belediyesi için özel geliştirilen ''lale dizaynlı tramvaylar'' da fuarda davetlilere örnek olarak gösterildi.
  • 3

    İstanbul trafiğine çözüm!

    Şirketin Pazarlama Başkan Yardımcısı Frederic Hendrick, yerden aldığı elektrikle giden kablosuz tramvayların Fransa'nın Bordeaux ve Arap Emirlikleri'nin Dubai kentlerinde, bir istasyonda şarj ettiği akü ile diğer istasyona kadar giden tramvayların Fransa'nın Nice kentinde, sürücüsüz çalışan tramvayların da Singapur kentinde kullanıldığını kaydetti.
  • 4

    İstanbul trafiğine çözüm!

    Hendrick, İstanbul Belediyesinin talebi doğrultusunda yapılan, önden bakıldığında şehrin sembolü laleyi andıran tramvaylarla ilgili de şunları söyledi:
  • 5

    İstanbul trafiğine çözüm!

    ''Çoğunlukla yeni tramvaylar, yeni inşa edilen yollara göre dizayn ediliyor. Bu da ulaşım ağı sistemini kolaylaştırıyor. Ancak öyle bir örnek de var ki hem yeni yola hem de eski yollara uyum sağlayabilen son derece modern tramvaylarımız var. Bunlara en uygun örnek ise İstanbul Belediyesinin sipariş verdiği modeller. Son derece konforlu bir yolculuk sunan bu modern tramvaylar, bir otobüse göre 4 kat daha az çevreye zarar veriyor. Normal bir otomobile göre 4 kat daha az gürültü oluşturuyor. Bu tramvayların yüzde 98'i geri dönüşümlü, çevreye duyarlı malzemeden imal ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin sipariş ettiği 37 tramvaydan 3'ü İstanbul'a teslim edilmişti. Polonya'daki bir fabrikada hazırlanan diğer 34 sipariş ise gelecek yıl İstanbulluların hizmetine sunulmuş olacak.''
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız