Yeni 50 euroluk banknot dolaşıma girdi

Avrupa serisinin dördüncü banknotu olan yeni 50’lik euro banknot bugün dolaşıma girdi. Banknot ışığa tutulduğunda hologramın üst kısmındaki pencere şeffaf hale geliyor ve Yunan mitolojisinden bir figür olan 'Europe’ portresi ortaya çıkıyor.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 04.04.2017 - 13:04 Son Güncelleme : 04.04.2017 - 13:05

  • 1
    Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa serisinin dördüncü banknotu olan yeni 50’lik euro banknotun bugün dolaşıma girdiğini açıkladı.
  • 2
    Euroyu kalpazanlığa karşı daha dirençli hale getirmek için bir adım daha atıldığı aktarılan açıklamada, yeni 50 euroluk banknotun, ilk olarak 20 euroluk banknotta kullanılan yeni ve yenilikçi "portre penceresi" teknolojisini içerdiği ifade edildi.
  • 3
    Açıklamada, banknotun ışığa tutulduğunda hologramın üst kısmındaki pencerenin şeffaf hale geldiği ve Yunan mitolojisinden bir figür olan 'Europe’un portresinin, banknotun her iki tarafından da görülebilecek şekilde ortaya çıktığı aktarıldı.
  • 4
    Piyasada en çok 50'lik banknotların kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Piyasada 9 milyar adetten fazla olan 50'lik banknotlar, tüm euro banknotların yüzde 46'sını oluşturuyor. İlk seri 50 euroluk banknotlar, yeni 50'lik banknotlarla kullanılmaya devam edecek ve daha sonra yavaş yavaş dolaşımdan kalkacak" denildi.
  • 5
    Banknotları güncelleme işlemi, sahtecilikle mücadele çerçevesinde 2002 yılında gündeme gelmişti. Daha önce 5, 10 ve 20 euroluk banknotlar güncellenerek piyasaya sürülmüştü.
  • 6
    2019 yılının başında ise yeni 100 ve 200 euroluk banknotlar piyasaya sürülecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız